javascript:void(0)
Don't believe everything i've said, heck, don't believe anything. Learn to differentiate facts and personal opinions. Do your OWN research, then, CHOOSE what to believe.

Tuesday, April 3, 2012

Tenanglah


"Adapun bagiku, aku akan merasa bahagia menemukan biar hanya jejaknya saja. Itu akan ada juga artinya, tetapi hidup 
tanpa Dia tentulah akan menjadi sesalan."

At least, dah berusaha. Itu pun akan ada ertinya juga. Tenanglah menghadapi yang tertulis.


Untuk segala perkara dalam dunia ni yang tak dapat kita capai,
tenanglah.
Untuk setiap perkara yang dirasa sedikit tika dibandingkan dengan orang lain,
tenanglah.

Dan pada sisi Allah jualah anak kunci perbendaharaan segala yang ghaib, tiada sesiapa yang mengetahuinya melainkan Dia lah sahaja; dan Ia mengetahui apa yang ada di darat dan di laut; dan tidak gugur sehelai daun pun melainkan Ia mengetahuinya, dan tidak gugur sebutir bijipun dalam kegelapan bumi dan tidak gugur yang basah dan yang kering, melainkan (semuanya) ada tertulis di dalam kitab (Lauh Mahfuz) yang terang nyata.
(Al-An'aam 6:59)

Allah tahu semuanya.





2 comments:

Teenager Housemaid said...

:')
ya, Allah tau semuanya...


p/s: awak, saya dah buat test yang kat link awak bagi tu.. saya memang more to infp the idealist...:) thank you awak..:D

Maher said...

oh? kire memang infp la..welcome to the club!