javascript:void(0)
Don't believe everything i've said, heck, don't believe anything. Learn to differentiate facts and personal opinions. Do your OWN research, then, CHOOSE what to believe.

Saturday, March 24, 2012

marah

kata alya,

"1. If you're forcing something on people, please do not expect a 100% commitment from the person, apatah lagi nak blame orang for not behave as you wish. We're humans, not androids.

2. If you're trying to save a relationship - any type of relationship at all - please show some understanding and concern toward the people involved. Stop acting like you're so good. Stop acting like you own people. And jangan asik marah orang sesuka hati. We have feelings, and its real.

3. Stop causing mess. If you want people to suffer, think again. Are you happy, seeing other people crying? If it is so, then maybe I'm wrong, maybe you're not human after all. But just so you know, what goes around comes around.

4. Stop your drama. It is pathethic."


*************************************************************************************************************

heh. kenapa rasa terpukul sangat ni?

darah daging, tak sama macam orang lain
alangkah bagusnya seperti mana kita ajar orang lain
begitu jugalah yang kita dapat lakukan
dengan mereka
tapi expectation kita tinggi
perubahan itu kalau boleh kita nak cepat sahaja
maka jadinya kita tak sabar dan selalu marah
lebih-lebih lagi bila waktu itu adalah
saat kita muda, berdarah panas
kita marah sebab tak tahu macam mana nak kawal perasaan kita.

mungkin
kita boleh memilih untuk tak ambil peduli
buat tak kisah
tapi pesan ayah
tak kisah itu adalah perbuatan paling teruk
yang boleh dilakukan ke atas saudara sendiri
bila kita tak kisah, bererti kita telah berputus asa

lalu
selama, sejauh manalah kita
sanggup berputus asa
bila air dicincang tak akan putus?

mujur
melihat mereka hari ini
kelihatannya hidup mereka teratur
tapi siapa tahu kalau-kalau luka sebab dimarahi tu berbekas kan?

heh. ayat nak drama
empati aku tinggi
ilmu psikologi, dari buku pun boleh dapat
tak ada apa pun yang luar biasa.

itu halnya dengan darah daging
kalau marah dengan yang bukan darah daging kita?

jelas kan,
satu sahaja jawapannya.
sebab nak tunjuk bagus.

2 comments:

laGardenia said...

errr..kne bce 2 3 kalito get the point.

Maher said...

hah cuiya, baca la berapa kali pun...mgkin ap yg nk disampaikan penulis tk sama dgn ap yg org lain faham.

rasanye trick nak baca semua benda ni sebenarnyer, tak payah fikir pun apa yang penulis tu nak sampaikan. kita baca lepas tu kalau ada benda baik yang kita faham, kita anggap tu la agaknya pengajarannya. :)