javascript:void(0)
Don't believe everything i've said, heck, don't believe anything. Learn to differentiate facts and personal opinions. Do your OWN research, then, CHOOSE what to believe.

Thursday, January 8, 2009

Adik saya itu buat tanduk kat kepala saya. Berani betul dia.Saya pada mulanya ingin melihat gambar salji yang baru saya ambil, dan saya terimbas kembali gambar-gambar lama. Serta-merta saya terasa seperti ada perasaan aneh meresap dalam jiwa. Saya rindukan keluarga saya. Tapi saya dah jarang telefon rumah.

Adik saya dalam gambar di atas adalah adik saya yang paling muda. Dia lahir dalam tahun 2000, kalau diteliti mengikut kalendar cina, dia lahir dalam tahun naga, tahun yang sama macam saya. Tapi tidak cukup dengan itu, dia selalu berlagak sebab tahun naga dia bukanlah tahun naga yang biasa, sebaliknya tahun naga emas - tahun 2000
adalah 'tahun milennium'.

Haha.

Jika dikaitkan dengan seorang adik saya yang lain pula, dia pula akan berasa marah jika orang lain menyebut tahunnya dalam cina. Sememangnya, tahun apa lagi kalau bukan tahun yang kurang elok untuk disebut, terutamanya oleh masyarakat melayu islam.

1 comment:

Anonymous said...

hahaha lawak2