javascript:void(0)
Don't believe everything i've said, heck, don't believe anything. Learn to differentiate facts and personal opinions. Do your OWN research, then, CHOOSE what to believe.

Monday, October 12, 2009

Berehat

Hati itu sakit, dan dia perlu berehat.
Tak tahu bila akan sembuh.

Jadi saya letak dua petikan kata-kata,

Never have I dealt with anything more difficult than my own soul, which sometimes helps me and sometimes opposes me.
-Imam Al-Ghazali

May God steal from you all that steals you away from Him.
-Rabi’a al-’Adawiyya


p/s : juga sedang menunggu Charter For Compassion Karen Armstrong, nak tengok jadi ke tak. Selamat bercuti...~lalalala~~

7 comments:

Ahmedkzaman said...

lol..
brcuti mende maher?
sape yg cuti?
volgo mane cuti la..

Fuzzy A! said...

That settles it. Makcik Biah is officially my favourite quote source. Sorry, Rumi, your ass just got kicked by a girl.

Maher said...

haha..tk tau pulak gelaran dia Makcik Biah...go2 org kampung!

Fuzzy A! said...

Oh ye, Karen Armstrong ada bagi speech dekat TED.com. Go see her. Brilliant jugak her piece on the Golden Rule. Tapi ada 2 videos, don't watch the let's revive the golden rule video. That one sucked.

Maher said...

owh, ak dh tgk dah...trima kasih byk2 kat ko sbenarnyer....lepas ak baca post ko pasal TED tuh, hmpir sminggu ak gila tgk TED...haha...last2 ak smpai gk trjumpa charter for compassion tuh...heheh

Fuzzy A! said...

Yeah, aku memang pemberi inspirasi yang terbaik di dunia.

鐵火卷John said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社