javascript:void(0)
Don't believe everything i've said, heck, don't believe anything. Learn to differentiate facts and personal opinions. Do your OWN research, then, CHOOSE what to believe.

Saturday, June 9, 2012

ubat


kalau sesuatu itu adalah ubat,
bagi penyakit yang selalu merosakkan hidup seseorang
mudah-mudahan,
diilhamkan kepadanya untuk tetap menghargai kebaikan ubat itu
walau apa pun yang berlaku.

yang telah menenggelamkan
yang melemahkan
yang menjadi alasan untuk segala kehilangan
yang buat putus asa
yang menghilangkan keyakinan
yang merosakkan hubungan dengan orang lain

di dunia ini, dari hujung timur ke hujung barat
wujudkah ubat itu?
ubat yang menyembuhkan segala yang sakit.

pesakit, apabila kehabisan ikhtiar
akan menghadapi hidup dengan sikap acuh tak acuh sahaja.

kalau suatu hari nanti
apabila pesakit telah menemukan ubatnya
mudah-mudahan pesakit tidak akan lupa diri
dan dalam keadaan yang lebih teruk,
memberikan kutukan-kutukan pula kepada ubatnya.

6 comments:

eina said...

"ubat". nice term :)

Maher said...

omg. bila awak sbut mcm ni baru perasan....tak sedar pulak bhw pemilihan perkataan itu rupa2nya ad kaitan....asal2nya pilih smata2 sbb tak nk guna prkataan penawar....

silap haribulan, benda yg spatutnya tk difahami jd smakin obvious

eina said...

haha. dah habis exam belum. paper pharmaco senang x? huhu. saya baru balik summercamp.sunburn.

Maher said...

last exam 14hb. setiap paper pun ada kaitan dgn ubat, dosage memang main bantai je..siap pernah kena sound lg dgn cikgu tak tau ubat apa nak bagi...best summercamp? ad tahap arang tak sunburn?

eina said...

summercamp was awesome! esok kami akan gerak for eastern euro trip for 7 days. doakan segalanya lancar dan diberkati. i'm going back to Msia this 21st june.

Maher said...

selamat berjalan. 21hb eh balik? kitorg 26hb jun. okbye!